רכיבים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 2 כפות סירופ תירס או דבש
- 2 כוסות מיץ רימונים
- 3 כוסות לימונדה
- 1 כוס מיץ תפוזים
- צבעי מאכל - אדום, ירוק, כתום, צהוב, כחול, סגול
- תבניות או כוסות ל-12 ארטיקים + מקלות
אופן הכנת ארטיק ביתי:
רגע לפני: ארטיק, קרטיב או שלגון? לא משנה איך אתם קוראים למתוק המתוק הזה, כך תכינו אותם בבית - וכל מה שתצטרכו זה רק סבלנות. מתכון לארטיקים בשישה צבעים שיקררו לכם את הקיץ.
• הכנת הסירופ:
במחבת בינונית, מבשלים את הסוכר והמים על אש בינונית. מביאים לרתיחה, מנמיכים, ומערבבים עד שהסוכר נמס ומתקבל נוזל אחיד. מסירים מהאש ומוסיפים את סירופ התירס או הדבש ומערבבים. מניחים בצד להתקרר.
• הכנת שכבות הצבע:
לצבע אדום: מערבבים 1 כוס מיץ רימונים + 2 כפות מהסירופ + 2 טיפות צבע מאכל אדום.
לצבע כתום: מערבבים 1 כוס מיץ תפוזים + 2 כפות מהסירופ + 1 טיפה צבע מאכל אדום + 1 טיפה צבע מאכל צהוב.
לצבע צהוב: מערבבים 1 כוס מיץ לימונדה + 2 כפות מהסירופ + 2 טיפות צבע מאכל צהוב.
לצבע ירוק: מערבבים 1 כוס מיץ לימונדה + 2 כפות מהסירופ + 2 טיפות צבע מאכל ירוק.
לצבע כחול: מערבבים 1 כוס מיץ לימונדה + 2 כפות מהסירופ + 2 טיפות צבע מאכל כחול.
לצבע סגול: מערבבים 1 כוס מיץ רימונים + 2 כפות מהסירופ + 2 טיפות צבע מאכל כחול + 1 טיפה צבע מאכל אדום.
• יוצקים שכבה אחידה של אחד הצבעים לכל הכוסות, ומקפיאים למשך 30 דקות. באותה הדרך, יוצקים את שאר הצבעים ומקפיאים בין שכבה לשכבה במשך 30 דקות.
• אחרי השכבה השנייה, נועצים את מקלות הארטיק במרכז הכוס.
• לבסוף, מקפיאים את הארטיקים המוכנים במשך 3 שעות עד לילה שלם.