כיכר השבת

ספיישל ט"ו בשבט

מתכון לחטיף גרנולה ופירות יבשים תוצרת בית

קינוח טעים לכבוד ט"ו בשבט: מתכון לחטיף פירות יבשים וגרנולה מתוק וקריספי שמתפצח בפה. אפשר להכפיל כמויות ולשמור חטיפים בהקפאה עד לטיול הבא שלכם (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
חטיף גרנולה ופירות יבשים תוצרת בית
חטיף גרנולה ופירות יבשים תוצרת בית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 300 גרם שיבולת שועל
  • 300 גרם פירות יבשים שונים קצוצים גס
  • 50 גרם קוקוס
  • 50 גרם שומשום
  • 50 גרם גרעיני חמנייה קלופים
  • 200 גרם שקדים
  • 120 גרם מרגרינה
  • 320 גרם דבש
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנת חטיף גרנולה ופירות יבשים:

רגע לפני: קינוח טעים לכבוד ט"ו בשבט: מתכון לחטיף פירות יבשים וגרנולה מתוק וקריספי שמתפצח בפה. אפשר להכפיל כמויות ולשמור חטיפים בהקפאה עד לטיול הבא שלכם.

• מחממים את התנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• משטחים את שיבולת השועל בשכבה אחת על התבנית וקולים אותה בתנור עד להזהבה קלה.

• מבשלים בסיר גדול את הדבש, המרגרינה (כדאי לחתוך לקוביות כדי להקל על ההמסה), אבקת הסוכר, הקינמון והמלח על אש בינונית-נמוכה עד לקבלת נוזל אחיד. מביאים לרתיחה במשך 2 דקות.

• מוסיפים לסיר את הקוקוס, הפירות היבשים, השקדים, השומשום וגרעיני החמנייה ומערבבים היטב לעיסה.

• יוצקים את התערובת מהסיר לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה, משטחים היטב לשכבה אחידה ומעבירים למקרר למשך שעה.

• חותכים את העיסה השטוחה לקוביות בגודל שווה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
קינוחים