רכיבים
- 300 גרם שיבולת שועל
- 300 גרם פירות יבשים שונים קצוצים גס
- 50 גרם קוקוס
- 50 גרם שומשום
- 50 גרם גרעיני חמנייה קלופים
- 200 גרם שקדים
- 120 גרם מרגרינה
- 320 גרם דבש
- 150 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנת חטיף גרנולה ופירות יבשים:
רגע לפני: קינוח טעים לכבוד ט"ו בשבט: מתכון לחטיף פירות יבשים וגרנולה מתוק וקריספי שמתפצח בפה. אפשר להכפיל כמויות ולשמור חטיפים בהקפאה עד לטיול הבא שלכם.
• מחממים את התנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• משטחים את שיבולת השועל בשכבה אחת על התבנית וקולים אותה בתנור עד להזהבה קלה.
• מבשלים בסיר גדול את הדבש, המרגרינה (כדאי לחתוך לקוביות כדי להקל על ההמסה), אבקת הסוכר, הקינמון והמלח על אש בינונית-נמוכה עד לקבלת נוזל אחיד. מביאים לרתיחה במשך 2 דקות.
• מוסיפים לסיר את הקוקוס, הפירות היבשים, השקדים, השומשום וגרעיני החמנייה ומערבבים היטב לעיסה.
• יוצקים את התערובת מהסיר לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה, משטחים היטב לשכבה אחידה ומעבירים למקרר למשך שעה.
• חותכים את העיסה השטוחה לקוביות בגודל שווה ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!