הטמפרטורות מתחילות לצנוח, וזה בדיוק הזמן למשקאות חורף מפנקים להתחמם איתם ליד אח וירטואלי. 5 הצעות לקוקטיילים מושלמים ללילות קרים:
שוקו חם משודרג
המשקה הטריוויאלי מקבל שדרוג משמעותי לליגת המבוגרים עם שוקולד-צ'יפס, וניל וקצפת.
מרכיבים:
1/4 כוס אבקת קקאו
1 ליטר חלב
1 כוס שבבי שוקולד-צ'יפס
1 כף תמצית וניל
מעט מלח
1 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט: שוקולד מגורר, ריבועי מרשמלו.
אופן ההכנה:
• מבשלים את אבקת הקקאו והחלב בסיר קטן על אש בינונית, תוך ערבוב תמידי עד לקבלת נוזל שוקו חום.
• מוסיפים את שבבי השוקולד צ'יפס ומערבבים עד להמסה. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
• מוסיפים תמצית וניל ומעט מלח ומערבבים היטב.
• מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
• יוצקים את השוקו לכוסות ומזלפים מעל כל כוס את הקצפת בעזרת שק זילוף.
תה אשכוליות חמוץ-מתוק
כמו המיץ, רק עם אדים. תה חמוץ-מתוק מרגיע. ככל שמחלקים ליותר כוסות הטעם מתעדן והופך לדומיננטי פחות.
מרכיבים:
2 אשכוליות אדומות
4 כפות דבש
1 מקל קינמון
1/2 כפית פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
• סוחטים היטב את האשכוליות לסיר בינוני.
• מוסיפים את הדבש, הקינמון ופלפל אנגלי. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים.
• מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזל מבעבע.
• מעבירים למסננת, כך שיישאר נוזל טהור ומגישים חם.
3. גרסת המבוגרים: קוקטייל שוקולטה לוהט
שילוב משכר חושים של שוקולד ואלכוהול למשקה סמיך ומתוק. מתכון להכנת קוקטייל שוקולטה ואלכוהול לוהט ועשיר. אל תשכחו לארגן ספר טוב ופוך מחמם להשלמת האווירה.
יותר מכוס תה: סיידר תפוחים ביתי מפנק
עם כל הכבוד לכוס התה, קמו לה מתחרים נוספים הטוענים לכתר "המחמם הרשמי של החורף". מתכון להכנת סיידר תפוחים חם ומפנק. הגרסה למבוגרים כוללת אלכוהול.
קוקטייל רום חם וחמאה
שילוב בין תבלינים דומיננטיים, רום וחמאה יוצר קוקטייל חם בטעם עמוק ומיוחד.