
רכיבים
- 1 מיכל שמנת מתוקה (240 מ"ל)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל גבינה לבנה % שומן
- 2 כפות קקאו (20 גרם)
- 4 חלמונים
- 1/4 כוס ליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ליקר שוקולד
אופן הכנת קינוח אפוי בכוס:
רגע לפני: קינוח מקורי לחג השבועות: מתכון לקרם אפוי בכוסות אספרסו שמתחנן ליצירתיות שלכם בגזרת הקישוטים.
• מחממים תנור ל-160 מעלות.
• מבשלים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לסף רתיחה. מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת סמיכה.
• מוסיפים את גבינת השמנת והקקאו וטורפים במטריפה ידנית עד לאיחוד מוחלט.
• מוסיפים את החלמונים והליקר לתערובת. מערבבים היטב.
• יוצקים את התערובת לכוסות אספרסו - עד 3/4 מגובה הכוס.
• מסדרים את הכוסות בתבנית עם שוליים גבוהים, וממלאים את התבנית במים רותחים בגובה 2 ס"מ. נזהרים שהמים לא יחדרו לכוסות.
• מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות, עד שהקרם יציב בשוליים, אך עדיין רוטט במרכז.
• מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.
• ניתן לקשט באבקת סוכר, קפה נמס, אגוזים מסוכרים קצוצים, קצפת ואפילו הכל יחד.