כיכר השבת

ספיישל שבועות

מקורי: קינוח חגיגי בכוסות אספרסו

קינוח מקורי לחג השבועות: מתכון לקרם אפוי בכוסות אספרסו שמתחנן ליצירתיות שלכם בגזרת הקישוטים. תוכלו לפזר מעל אבקת סוכר, קפה נמס, אגוזים, קצפת או הכל יחד (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
קינוח חגיגי קרם אפוי בכוסות אספרסו
קינוח חגיגי קרם אפוי בכוסות אספרסו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (240 מ"ל)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל גבינה לבנה % שומן
  • 2 כפות קקאו (20 גרם)
  • 4 חלמונים
  • 1/4 כוס ליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ליקר שוקולד

אופן הכנת קינוח אפוי בכוס:

רגע לפני: קינוח מקורי לחג השבועות: מתכון לקרם אפוי בכוסות אספרסו שמתחנן ליצירתיות שלכם בגזרת הקישוטים.

• מחממים תנור ל-160 מעלות.

• מבשלים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לסף רתיחה. מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת סמיכה.

• מוסיפים את גבינת השמנת והקקאו וטורפים במטריפה ידנית עד לאיחוד מוחלט.

• מוסיפים את החלמונים והליקר לתערובת. מערבבים היטב.

• יוצקים את התערובת לכוסות אספרסו - עד 3/4 מגובה הכוס.

• מסדרים את הכוסות בתבנית עם שוליים גבוהים, וממלאים את התבנית במים רותחים בגובה 2 ס"מ. נזהרים שהמים לא יחדרו לכוסות.

• מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות, עד שהקרם יציב בשוליים, אך עדיין רוטט במרכז.

• מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.

• ניתן לקשט באבקת סוכר, קפה נמס, אגוזים מסוכרים קצוצים, קצפת ואפילו הכל יחד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
התפריט נראה מקסים אבל אולי אפשר גם לדווח על תפריט טבעי גם כן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיים צבי שניטצער
1
מה הכמות שיוצא ממתכון??? ואיזה כלי כזה יש שהוא מתאים לתנור?? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודית
קינוחים