רכיבים
- 450 גרם מקרוני מחיטה מלאה
- 4 כפות חמאה, מופרדות
- ½2 כפות קמח לבן מנופה
- 3 כוסות חלב 1%
- 2 כוסות גבינה צהובה 9%, מגוררת
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1/2 כוס פירורי לחם מחיטה מלאה
- קורט פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים קלות. מבשלים את המקרוני במים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מוכן, 8 דקות. מסננים.
2. בסיר קטן, על אש בינונית, ממיסים 2 כפות מהחמאה. מערבבים פנימה את הקמח. מוסיפים לאט את החלב, תוך ערבוב מתמיד. מערבבים פנימה את הגבינות ומבשלים על אש נמוכה עד שהן נמסות והרוטב מסמיך, כ-3 דקות.
3. מניחים את המקרוני בתבנית גדולה ויוצקים את הרוטב מעל. מערבבים היטב.
4. ממיסים את 2 כפות החמאה הנותרות במחבת, על אש בינונית. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים עד שהחמאה נספגת, 2-3 דקות. מפזרים מעל המקרוני, לכיסוי ואז את הפפריקה.
5. אופים עד שרוטב הגבינה חם ופירורי הלחם משחימים, כ-30 דקות.