לכדורי הבשר:
- 450 גרם בשר טחון
- ½1 כפיות אבקת שום
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה, טרופה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 3 כפות שמן זית
לספגטי:
- 450 גרם אטריות ספגטי
- 3 כוסות רוטב עגבניות קנוי
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה בינונית את הבשר עם אבקת השום והפטרוזיליה, עד לאיחוד. מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם ומערבבים היטב.
2. יוצרים מהתערובת כדורים, כ-2 כפות בשר לכל אחד. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הקציצות ומטגנים, עד שהן מבושלות לגמרי ומשחימות, 3-5 דקות.
3. מכינים את הספגטי: מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים אותן בצד. מסירים את השומן מהסיר וממלאים אותו במים ומלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את הספגטי בשכבה אחידה ומרתיחים עד לדרגת אל-דנטה, 8-9 דקות (או לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה).
4. מסננים את הספגטי ואז מחזירים אותו לסיר. מוסיפים את רוטב העגבניות והקציצות ומערבבים, לכיסוי מלא. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם, מיד.