לפסטה:
- 4 ביצים במידה M
- 400 גרם קמח מנופה + תוספת קמח לקימוח בתהליך העבודה עם הבצק
- 2 כפות שמן זית + 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח + תוספת מלח לבישול הפסטה
לרצועות הבקר:
- 2 כפות שמן זית
- חבילת פטריות שימג'י
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כף סילאן
- 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
- 300 גרם רצועות פילה בקר טרי
- 1/4 כוס בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, טורפים במטריפה ידנית את הביצים, השמן והמלח.
2. מחברים למיקסר וו גיטרה, מוסיפים את הקמח ומעבדים במשך 2-3 דקות עד שמתקבל בצק.
3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח בנדיבות, מעצבים אותו לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה, למנוחה.
4. חותכים רבע מכמות הבצק (את השאר משאירים בינתיים עטוף בניילון נצמד). על משטח מקומח, מרדדים את חתיכת הבצק למלבן בעובי 0.5 ס"מ.
5. מכניסים את הבצק למכונת פסטה על מספר 1, מרדדים רידוד ראשון, מכוונים את המכונה למספר 2, מרדדים שוב את הבצק וממשיכים שוב ושוב כשבכל פעם עולים במספר, עד שמגיעים למספר 9 - העובי הדק ביותר. חשוב מאוד: יש לקמח את הבצק בנדיבות לאורך תהליך הרידוד.
6. בעזרת חותכן ייעודי או סכין חדה, חותכים את הבצק למלבן מדויק.
7. אוחזים בצד הימני של מלבן הבצק, מקפלים לחצי ואז מקפלים עוד פעמיים לחצי מהצד הימני.
8. עם סכין חדה, חותכים את מלבן הבצק המקופל לאורך ברוחב של 1 ס"מ, כך שיתקבלו רצועות בצק דקות וארוכות. תולים אותן על מתקן ייבוש למשך 30 דקות.
חוזרים על סעיפים 4-8 עם הבצק שנותר.
9. מרתיחים סיר גדול מלא במים עם 1/4 כוס שמן זית וכף מלח וכשהמים רותחים, שולקים בהם את רצועות הפסטה בקבוצות במשך דקה, עד שהפסטה צפה. מוציאים למסננת. לאחר שהפסטה כולה בושלה, מזלפים עליה שמן זית ומערבבים היטב.
הכנת רצועות הבקר:
10. בסיר רחב או מחבת גדולה, מחממים את שמן הזית, מטגנים את הפטריות בשלמותן עד שהן מזהיבות מעט. מתבלים באגוז מוסקט, פלפל שחור, צ'ילי קצוץ, מלח, שום וסילאן. מערבבים במשך דקה ויוצקים מעל את היין. נותנים לרוטב להצטמצם מעט על אש נמוכה, מוסיפים את רצועות הבקר, צורבים אותן צריבה עדינה במשך 1-2 דקות ולבסוף מוסיפים את הבזיליקום. מבשלים במשך דקה נוספת תוך ערבוב לעתים קרובות.
11. מוסיפים לסיר את הפסטה, מערבבים היטב כך שהפסטה תספוג את טעמי הרוטב והבשר ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם.
אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!
הצגת כל התגובות