רכיבים
- מלח גס, לפי הצורך
- 2 כוסות פרחי ברוקולי
- 450 גרם פסטה לא מבושלת, כמו ריגטוני או פנה
- 3 כפות צנוברים
- 1 כוס זיתים ירוקים, מגולענים
- 2 כוסות עלי בזיליקום טריים
- 3 שיני שום, קצוצות גס
- 3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
- 1/4 כפית פלפל שחור + עוד, לפי הצורך
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים. מוסיפים פנימה את פרחי הברוקולי ומבשלים דקה אחת. מעבירים בעזרת כף מחוררת את הברוקולי לבלנדר.
2. מביאים את המים שוב לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד למצב אל דנטה, 10-12 דקות, או על פי ההוראות המצוינות על גבי החבילה. מסננים את הפסטה ושומרים בצד כוס אחת ממי הפסטה.
3. בסיר קטן, על אש בינונית, מבשלים את הצנוברים עד שהם ריחניים וקלויים, כ-3 דקות.
4. מוסיפים את הצנוברים לבלנדר יחד עם הזיתים, הבזיליקום, השום, הפרמזן, הפלפל השחור וחצי כוס ממי הפסטה השמורים. טוחנים עד לשילוב.
5. כשהבלנדר פועל, שופכים פנימה את שמן הזית, עוצרים את הבלנדר ומגרדים את הצדדים לפי הצורך, עד לקבלת ממרח אחיד. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
6. בקערה גדולה, מערבבים את הפסטה עם כמות הפסטו הרצויה ומדללים עם מי פסטה נוספים - 2 כפות בכל פעם - לפי הצורך.