רכיבים
- מלח ופלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס גרגירי תירס
- 1 כוס קוביות זוקיני
- 1 בצל בינוני או 3-4 בצלצלי שאלוט, חתוכים לקוביות
- 1/4 כפית שום כתוש
- 1-2 ענפי טרגון
- 4 עגבניות תמר או 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות
- 450 גרם פסטה קצרה, כמו פנה
אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר גדול במים מומלחים בנדיבות ומביאים לרתיחה.
2. במחבת גדולה, מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את התירס תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתירס מתחיל להשחים.
3. מוסיפים את הזוקיני, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהזוקיני מתחיל להשחים.
4. מוסיפים את הבצל או השאלוט ואת השום ומטגנים במשך כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הטרגון, ממתינים במשך 30 שניות ואז מוסיפים את העגבניות ומנמיכים מעט את האש. מבשלים עד שהעגבניות רכות מאוד.
5. במקביל, מכניסים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים במשך 10-15 דקות, ואז מסננים את הפסטה אך שומרים בצד כוס ממי הבישול.
6. אם רוטב הירקות במחבת יבש, מוסיפים כ-1/2 כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים.
7. כשהפסטה מוכנה, מערבבים אותה עם הירקות וכף שמן נוספת, משפרים תיבול, אם צריך, ומגישים מיד. אם רוצים, אפשר לפזר מעל פרמזן מגוררת בנדיבות.