רכיבים
- 200 גרם נקניקיות בשר או עוף (מומלץ לבחור בחריפות)
- 1/4 כוס שמן זית
- 450 גרם פסטה קצרה וצינורית
- 700 גרם פרחי ברוקולי או כרובית
- 1 כף שום קצוץ
- 3 כוסות גרגרי תירס טריים או משימורים
- 550 גרם עגבניות שרי (חצויות, אם הן גדולות מדי) או 2 כוסות עגבניות תמר קצוצות
- מלח ופלפל שחור
- קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים בנדיבות. במקביל, מחממים 1 כף שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הנקניקיות תוך כדי שמפוררים אותן לחתיכות בגודל ביס, במשך 8-10 דקות.
2. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה. מסננים את הפסטה, אך שומרים 1 כוס ממי הבישול.
3. במקביל, קוצצים את הברוקולי או את הכרובית לחתיכות בגודל 2.5 ס"מ. מוסיפים אותם למחבת עם הנקניקיות, מערבבים היטב ואז מוסיפים את השום, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5 דקות.
4. יוצקים למחבת את כוס מי בישול הפסטה ומוסיפים גם את התירס, העגבניות ו-3 כפות שמן. מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס, לפי הטעם. מכסים את המחבת, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך דקה נוספת.
5. בקערת הגשה גדולה, מערבבים את הפסטה עם הנקניקיות והברוקולי. מגישים מיד, חם.