רכיבים
- 250 גרם פסטה
- 900 גרם עגבניות שרי
- 200 גרם גבינת פטה (בלוק)
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כפית מלח ים
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ
אופן ההכנה:
1. מפזרים את העגבניות בתבנית אפייה מזכוכית או חרס, יוצקים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
2. מניחים את בלוק גבינת הפטה במרכז העגבניות ומוודאים שהגבינה סופגת שמן זית ותבלינים.
3. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת - לדרגת עשייה אל דנטה. מסננים את הפסטה, אך שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול.
4. במקביל, אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 35 דקות, עד שהעגבניות רכות והגבינה נמסה. מיד לאחר האפייה, מוסיפים לתבנית את השום והבזיליקום ומערבבים הכל יחד. לבסוף, מוסיפים גם את הפסטה המבושלת ואת מי הבישול, מערבבים לציפוי מלא ומגישים מיד.
צפו בבלוגרית יומנה ג'וואד מציגה את טריק הפסטה שלה וכיצד היא מכינה אותה בעצמה: