רכיבים
- 280 גרם פסטה פנה
- מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 בצל סגול בינוני, פרוס לטבעות
- 1 גזר גדול, קלוף ופרוס למקלות בסגנון גפרורים
- 2 כוסות פרחי ברוקולי, קצוצים דק
- 1 פלפל אדום בינוני, פרוס למקלות בסגנון גפרורים
- 1 קישוא בינוני, פרוס לרבעים
- 3-4 שיני שום, כתושות
- 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
- 2 כפיות עשבי תיבול בסגנון איטלקי
- 1/2 כוס מי פסטה
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס פרמזן מגורר
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. מבשלים את הפסטה במים לפי ההוראות המצוינות על גבי החבילה ושומרים 1/2 כוס ממי פסטה, לפני הסינון.
2. לבינתיים, מחממים שמן זית במחבת עמוקה, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים פנימה את הבצל והגזר ומטגנים במשך שתי דקות.
3. מוסיפים את הברוקולי והפלפל ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את הקישואים ומטגנים במשך 2-3 דקות או עד שהירקות כמעט התרככו.
4. מוסיפים את השום, העגבניות ועשבי התיבול ומטגנים עוד שתי דקות.
5. שופכים את הירקות לסיר פסטה ריק או לקערת הגשה, מוסיפים את הפסטה המסוננת, מטפטפים מיץ לימון, מתבלים במעט מלח לפי הצורך ומקפיצים תוך כדי הוספת מי הפסטה כדי לדלל את הרוטב כרצונכם.
6. מוסיפים פנימה 1/4 כוס פרמזן ופטרוזיליה ומגישים עם שאר הפרמזן מעל.