רכיבים
- 2 כפיות שמן זית
- 8 נקניקיות בשריות / פרווה
- 1 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
- 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 400 גרם עגבניות קצוצות, קנויות
- 2 כפיות רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 275 גרם פסטה פנה
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הנקניקיות עד להשחמה בכל הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
2. מוסיפים את הבצל והגזר למחבת ומטגנים במשך 5 דקות עד שמתרככים. מערבבים פנימה את העגבניות, הרסק והסוכר ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. מוציאים את הנקניקיות, חותכים כל אחת ל-4 חלקים ומחזירים לרוטב. מבשלים את הרוטב במשך 10-15 דקות נוספות.
4. לבינתיים, מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים המומלחים קלות, במשך 8-10 דקות, או לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה. מסננים ומערבבים לתוך רוטב העגבניות.
5. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור גרוס ומגישים מיד.