כיכר השבת

מה אוכלים היום?

פתאום כולנו שפים: רוטב עגבניות חלומי לפסטה

המגיפה הקשה גובה מחיר כבד מארץ המגף ואנחנו כאן כדי לעודד מרחוק ולהיזכר בכל הטוב הקולינרי שאיטליה העניקה לנו: מתכון לרוטב עגבניות חלומי - המנה המושלמת לימים המוזרים האלה שדורשים מאיתנו להמציא את עצמנו במטבח כל יום מחדש (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
רוטב עגבניות חלומי לפסטה
רוטב עגבניות חלומי לפסטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 6 כפות שמן זית
  • 200 גרם נקניק צמחי / נקניק עוף פיקנטי, מפוררים (לא חובה)
  • 3 בצלצלי שאלוט, פרוסים דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפיות אורגנו מיובש או 1 כף אורגנו טרי
  • 2 כפיות עלי טימין מיובשים או 1 כף טימין טרי
  • קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס
  • 170 גרם רסק עגבניות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 2 כוסות קייל, תרד או מנגולד קצוצים
  • 1 כוס בזיליקום טרי, קצוץ גס
  • 1 כף גרידת קליפת לימון + 3 כפות מיץ לימון

פסטה מומלצת: 450 גרם קונכיות פסטה גדולות

    אופן ההכנה:

    1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת - לדרגת עשייה אל דנטה. מסננים את הפסטה אך שומרים בצד 1/2 1 כוסות ממי הבישול.

    2. במחבת גדולה על אש גבוהה, מחממים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הנקניקיות המפוררות ומטגנים אותן במשך 5-8 דקות. מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את השאלוט, השום, האורגנו, הטימין ושבבי הצ'ילי. מטגנים יחד במשך 5 דקות עד שהשאלוט מתקרמלים.

    3. מערבבים פנימה את רסק העגבניות, מבשלים 2 דקות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות ו-1 כוס ממי בישול הפסטה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 10-15 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.

    4. מוסיפים לרוטב את התרד / הקייל / המנגולד, ומבשלים תוך ערבוב עד שהם מאבדים מנפחם. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

    5. מוסיפים את הפסטה המבושלת ו-1/2 כוס בזיליקום. מערבבים ובמידת הצורך, מדללים את הרוטב עם עוד מים מבישול הפסטה.

    6. בכלי קטן, מערבבים את שמן הזית הנותר עם 1/2 כוס הבזיליקום שנותר, גרידת הלימון, מיץ הלימון וקורט מלח.

    אופן ההגשה: מחלקים את הפסטה בין כלי הגשה אישיים, מזלפים מעל את רוטב הבזיליקום והלימון, מגישים ואוכלים מיד.

    תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    פסטות