רכיבים
- 2 בטטות בינוניות
- 1/2 כוס גבינת ריקוטה
- 1 ביצה גדולה
- 2-3 כוסות קמח, מנופה
- 1 כפית מלח גס
לרוטב:
- 90 גרם חמאה מלוחה
- 1 שאלוט, קצוץ
- 2 כפות עלי תימין טריים
- 2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- קמצוץ פפריקה חריפה
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
אופן ההכנה:
הכנת הניוקי:
1. בעזרת מזלג, מחוררים קלות את הבטטות ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-45 דקות, עד שהן רכות מאוד. חוצים לשניים, נותנים להן להצטנן מעט ומועכים לפירה.
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את פירה הבטטות, הריקוטה, הביצה, 2 כוסות הקמח והמלח, עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק לח מדי, מוסיפים עוד קמח, כף אחת בכל פעם, עד שניתן ליצור כדור. הבצק צריך להיות דביק.
3. מקמחים בנדיבות משטח עבודה, ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. בכל פעם עובדים עם חלק אחר. מגלגלים כל חלק לנחש בעובי 2.5 ס"מ ואז מחלקים אותו לחלקים בגודל ביס. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק, ומסדרים את כל נגיסי הבצק בתבנית גדולה. בשלב זה ניתן לשמור את הניוקי מכוסה במקרר עד יום.
הכנת הרוטב:
4. מחממים את החמאה ואת השאלוט במחבת גדולה על אש בינונית ומבשלים עד שהשאלוט ריחני והחמאה מתחילה להשחים, במשך כ-4 דקות. מוסיפים את התימין והרוזמרין ומבשלים עוד דקה. מוסיפים את היין ואת הפפריקה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים את הרוטב עד שהוא מצטמצם, במשך כ-5 דקות. שומרים אותו חם על אש נמוכה.
5. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים. מוסיפים את הניוקי לסיר ומבשלים אותם עד שהם צפים, במשך כ-4 דקות. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הניוקי המוכנים מהסיר ומעבירים מיד לסיר עם הרוטב. מערבבים בעדינות. אם הרוטב מתעבה, מוסיפים מעט ממי הבישול של הניוקי. מגישים חם עם גבינת פרמזן מעל.