רכיבים
- 340 גרם פסטה מסולסלת
- 340 גרם פרחי ברוקולי קפואים
- 2 שיני שום
- 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף גרידת לימון
- מלח גס
אופן הכנת פסטה ברוטב פסטו ברוקולי:
1. מבשלים את הפסטה בסיר מלא מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה. בסיום הבישול, מסננים את הפסטה, שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול ומחזירים את הפסטה לסיר.
2. במקביל, מערבבים בקערה עמידה למיקרוגל את פרחי הברוקולי, השום ו-1/2 כוס מים. מכסים את הקערה ומחממים במיקרוגל על חום גבוה במשך 5-6 דקות, ועוצרים כל 40-50 שניות לערבוב, עד שהברוקולי רכים.
3. מעבירים את תכולת הקערה למעבד מזון, מוסיפים את עלי הבזיליקום, השמן, גרידת הלימון ו-3/4 כפית מלח גס. טוחנים היטב למחית חלקה.
4. יוצקים על הפסטה שבסיר את הפסטו ואת 1/2 כוס מי הבישול (אם הפסטה נראית יבשה, מוסיפים מעט מים). מערבבים יחד ואם הפסטה הספיקה להתקרר, מחממים מעט. מגישים חם עם פרוסות שקדים קלויים מעל ופרמזן מגוררת.