רכיבים
- 20 עלי לזניה
- לבישול הלזניה: 2 ליטר מים + 1 כף מלח
- לרוטב:
- 5 כפות שמן זית
- חופן זיתי קלמטה מגולענים
- 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
- 10 שיני שום, קצוצות
- 16 עגבניות שרי, חצויות
- 20 עלי בזיליקום, קרועים
- 2 קופסאות טונה בשמן (110 גרם כל אחת), מסוננות
אופן הכנת תבשיל פסטה וטונה ברוטב:
1. בסיר גדול, מרתיחים את המים והמלח. שוברים את עלי הלזניה לפיסות גדולות - כל אחד לארבעה חלקים בצורה חופשית, מעבירים למים ומבשלים עד עשיית אל דנטה - במשך 7-8 דקות. כלומר, העלים צריכים להיות מבושלים, אך לא רכים מאוד, כיוון שהם ימשיכו להתבשל ברוטב. מוציאים ומסננים.
2. במקביל, מכינים את הרוטב: במחבת רחבה, מחממים את השמן על אש בינונית, מטגנים את הבצל עד לשקיפות, ומוסיפים את השום.
3. כשעולה ניחוח שום, מוסיפים את חצאי עגבניות השרי, הטונה המסוננת, עלי הבזיליקום הקרועים ומבשלים תוך בחישה מתמדת במשך 3 דקות.
4. מוסיפים את הזיתים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות תוך ערבוב.
5. לבסוף, מוסיפים את קרעי הלזניה, מערבבים הכל יחד במשך דקה ומסירים מהאש. מגישים חם.