רכיבים
- שמן זית
- 1 בצל בינוני
- 2 שיני שום (לא חובה)
- 1 גזר בינוני
- 400 גרם קוביות עגבניות טריות + כף רסק עגבניות
- 2/3 כוס פרוסות פטריות שמפיניון צלויות במחבת עם מעט שמן
- 1 כפית אורגנו מיובש או 1 כף עלי אורגנו טריים קצוצים
- קומץ עלי בזיליקום טריים קצוצים או 1 כפית בזיליקום יבש
- מלח ופלפל שחור
- 250 גרם ספגטי (או פסטה מכל סוג)
- 2/3 כוס מי בישול הספגטי
אופן הכנת ספגטי ברוטב בולונז:
רגע לפני: מנה מעולה לבשלנים מתחילים שרוצים להרשים בלי להסתבך: מתכון לספגטי עם רוטב בולונז פרווה שמכינים תוך 20 דקות. מסוג המתכונים שצריך לשמור תמיד בהישג יד, כי מי לא מחפש לפעמים ארוחה מהירה ומזינה שכולם יאהבו? אגב, רוטב הבולונז הזה טעים הרבה יותר יום אחרי.
מכינים מראש: מקפיצים במחבת את פרוסות הפטריות עד להשחמה, וחותכים לקוביות את העגבניות.
• קוצצים את הבצל והשום, וחותכים את הגזר לקוביות.
• מחממים מעט שמן זית במחבת על אש בינונית, ומטגנים קלות את הבצל והשם. מוסיפים את קוביות הגזר, ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהגזר מתרכך.
• במקביל, מבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה. בתום הבישול, מסננים את הספגטי מנוזלים ושומרים כוס ממי הבישול.
• מוסיפים למחבת את העגבניות, רסק העגבניות, 2/3 כוס ממי בישול הספגטי והפטריות הצלויות. מבשלים במשך 10 דקות, מידי פעם מערבבים בכף עץ, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
• מתבלים באורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, מבשלים 2 דקות נוספות ומסירים מהאש.
אופן ההגשה: מחלקים את הספגטי לצלחות אישיות, מניחים בנדיבות מרוטב הבולונז מעל כל מנת ספגטי ומגישים חם.