כיכר השבת

מה אוכלים היום?

שילוב שפשוט עובד: פסטה מוקרמת וקישואים קלויים

זה קל, זה מהיר וזה בדיוק מה שאתם צריכים ביום קיץ חם או כשהאורחים כבר בדלת: מתכון לפסטה מוקרמת וקישואים קלויים עם שקדים ובזיליקום. שילוב טעמים מנצח (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פסטה מוקרמת וקישואים קלויים עם שקדים ובזיליקום. פשוט עובד
פסטה מוקרמת וקישואים קלויים עם שקדים ובזיליקום. פשוט עובד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 170 גרם פסטה ספגטי (עדיף מקמח מלא)
  • 2 קישואים בינוניים
  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 3/4 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור
  • 2 כפות שקדים פרוסים
  • 1/3 כוס שמנת "כבדה" (לפחות 32%)
  • גבעול בזיליקום עם העלים
  • 3 כפות גבינת עזים
  • 1/2 כפית גרידת לימון דקה

אופן הכנת פסטה מוקרמת וקישואים קלויים:

רגע לפני: זה קל, זה מהיר וזה בדיוק מה שאתם צריכים ביום קיץ חם או כשהאורחים כבר בדלת: מתכון לפסטה מוקרמת וקישואים קלויים עם שקדים ובזיליקום. שילוב טעמים מנצח.

• מחממים את התנור ל-250 מעלות.

• פורסים לחצאי עיגולים את הקישואים, ומערבבים בכלי עם השמן, המלח והפלפל השחור.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, משטחים עליה את הקישואים בשכבה אחת, ומכניסים לאפייה למשך 20-30 דקות, עד שהקישואים מזהיבים. מידי פעם מערבבים.

• במקביל, קולים את השקדים במחבת יבשה על אש בינונית, עד להזהבה במשך 3-4 דקות. מעבירים לכלי קטן.

• הכנת הרוטב: בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים את השמנת והבזיליקום במשך כ-7 דקות. מוסיפים את גבינת העזים, וטורפים היטב עד לקבלת רוטב אחיד. מסירים מהאש, מוסיפים את גרידת הלימון קמצוץ מלח, מערבבים ומכסים כדי לשמור על החום.

• מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, ומסננים מנוזלים.

• לפני ההגשה מאחדים את הפסטה עם רוטב השמנת, ומגישים בצלחות אישיות עם הקישואים הקלויים והשקדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות