רכיבים
- 500 גרם פסטה קצרה
- 100 גרם חמאה
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1/4 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת
- 2 כפות קמח
- 2 בצלים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת פסטה מוקרמת:
רגע לפני: אנחנו קוראים לה פסטה מוקרמת, בארה"ב מעדיפים לקרוא לזה פשוט "מאק אנד צ'יז", כלומר מקרוני וגבינה. מתכון קל להכנת פסטה מוקרמת מהירה אפויה בתנור.
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, מסננים מנוזלים ומניחים בצד.
• קוצצים את הבצל, ממיסים במחבת 25 גרם חמאה ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה.
• בסיר נפרד ממיסים את החמאה הנותרת, מוסיפים את הקמח תוך ערבוב מתמיד במשך כחצי דקה.
• מוסיפים לסיר את החלב והשמנת המתוקה, לא מפסיקים לערבב עד שהרוטב מתחיל להיות סמיך.
• מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט, מערבבים ומסירים מהאש. מוסיפים לתוך הרוטב כוס גבינה צהובה מגוררת.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מערבבים בקערה גדולה את הפסטה עם הבצל והרוטב ויוצקים הכל לתבנית פיירקס משומנת. מעל מפזרים את הגבינה הצהובה הנותרת.
• מכניסים לאפייה במשך 20 דקות או עד שהפסטה מזהיבה היטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!