כיכר השבת

לזניה עם בזיליקום, עגבניות וזיתים

כך תכינו לזניה, בלי להסתבך עם שכבות מדויקות: מתכון להכנת עלי לזניה מוקפצים ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים. והתוצאה? מנה לא סימטרית, אך טעימה במיוחד (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
עלי לזניה ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים
עלי לזניה ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת עלי לזניה
  • 1 חבילת עלי בזיליקום
  • 3 כוסות עגבניות שרי תמר
  • 10 שיני שום
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • 1/2 כוס זיתים סורים או טאסוס
  • 1 כף מלח גס
  • 5 כפות שמן זית
  • גבינת פרמזן

אופן הכנת עלי לזניה ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים:

רגע לפני: כך תכינו לזניה, בלי להסתבך עם שכבות מדויקות: מתכון להכנת עלי לזניה מוקפצים ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים. והתוצאה? מנה לא סימטרית, אך טעימה במיוחד.

• מרתיחים סיר מלא מים עם כף מלח. שוברים את עלי הלזניה לפיסות גדולות, ומבשלים אותם במים הרותחים, עד לדרגת אל-דנטה (מסירים מהאש רגע לפני שהעלים הופכים לרכים מידי, כיוון שהם ימשיכו להתבשל ברוטב).

• מסירים מהזיתים את החרצנים, וקוצצים אותם גס.

• כותשים את שיני השום.

• מחממים את שמן הזית בווק גדול, ומוסיפים את עגבניות השרי בשלמותן, השום הכתוש, הזיתים, הצנוברים והמלח. מקפיצים את הירקות במשך 5 דקות על אש בינונית.

• מוסיפים לווק את עלי הלזניה ומערבבים.

• קורעים את עלי הבזיליקום לפיסות גדולות ומוסיפים לווק, מערבבים ומקפיצים הכל יחד במשך 2 דקות נוספות.

אופן ההגשה: מגישים חם. לפני ההגשה, מגרדים מעל הלזניה גבינת פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
הבזילקום נותן את כל הטעם.
רותי
פסטות