רכיבים
- 1 חבילת עלי לזניה
- 1 חבילת עלי בזיליקום
- 3 כוסות עגבניות שרי תמר
- 10 שיני שום
- 100 גרם צנוברים קלויים
- 1/2 כוס זיתים סורים או טאסוס
- 1 כף מלח גס
- 5 כפות שמן זית
- גבינת פרמזן
אופן הכנת עלי לזניה ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים:
רגע לפני: כך תכינו לזניה, בלי להסתבך עם שכבות מדויקות: מתכון להכנת עלי לזניה מוקפצים ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים. והתוצאה? מנה לא סימטרית, אך טעימה במיוחד.
• מרתיחים סיר מלא מים עם כף מלח. שוברים את עלי הלזניה לפיסות גדולות, ומבשלים אותם במים הרותחים, עד לדרגת אל-דנטה (מסירים מהאש רגע לפני שהעלים הופכים לרכים מידי, כיוון שהם ימשיכו להתבשל ברוטב).
• מסירים מהזיתים את החרצנים, וקוצצים אותם גס.
• כותשים את שיני השום.
• מחממים את שמן הזית בווק גדול, ומוסיפים את עגבניות השרי בשלמותן, השום הכתוש, הזיתים, הצנוברים והמלח. מקפיצים את הירקות במשך 5 דקות על אש בינונית.
• מוסיפים לווק את עלי הלזניה ומערבבים.
• קורעים את עלי הבזיליקום לפיסות גדולות ומוסיפים לווק, מערבבים ומקפיצים הכל יחד במשך 2 דקות נוספות.
אופן ההגשה: מגישים חם. לפני ההגשה, מגרדים מעל הלזניה גבינת פרמזן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!