כיכר השבת

ניוקי ברוטב עגבניות ועשבי תבלין

לא רק האיטלקים יכולים, שמים סוף לשקיות ניוקי קפואות: כך תכינו בקלות ניוקי טעים תוצרת בית, ותוכלו לצרף לו רוטב עגבניות מיוחד עם עשבי תבלין במרקם קרמי ובטעם עדין וחמאתי (מתכונים, אוכל)

| 4 |
ניוקי ברוטב עגבניות ועשבי תבלין
ניוקי ברוטב עגבניות ועשבי תבלין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל
  • לרוטב:
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 2 עגבניות
  • 2 שיני שום
  • צרור עלי טימין
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

רגע לפני: לא רק האיטלקים יכולים, כך תשימו סוף לשקיות ניוקי קפואות: מתכון קל הכנה לניוקי טעים תוצרת בית. שהפעם מגיע עם רוטב עגבניות מיוחד עם עשבי תבלין במרקם קרמי ובטעם עדין וחמאתי.

הכנת הניוקי
• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לעיגולים.

מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים עד שהם רכים, מסננים היטב מן הנוזלים ומועכים לפירה חלק.

• מעבירים את הפירה לקערה ומוסיפים את הקמח, החמאה והביצה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, טועמים ומשפרים תיבול.

• לשים עד לקבלת בצק אחיד, ומכניסים למקרר למשך שעתיים. (בינתיים, עד שהבצק יתקרר, עברו להכנת הרוטב)

• מקמחים משטח עבודה ומגלגלים עליו את הבצק לגלילים בעובי 1 ס"מ. פורסים כל גליל לחלקים של 2 ס"מ כל אחד.

• מרתיחים מים בסיר עם כף מלח. כשהמים רותחים, מורידים בעדינות את הניוקי לסיר, לא מערבבים! ומבשלים במשך חצי דקה.

• מעבירים בזהירות את הניוקי למסננת. כדאי לשטוף קלות כדי למנוע הידבקות של הניוקי זה לזה.

הכנת הרוטב:
• מקלפים את העגבניות: ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.

• פורסים דק את השום, קוצצים דק את עלי הטימין (ללא הגבעול) וחותכים את העגבניות לקוביות קטנות.

• ממיסים במחבת גדולה את החמאה, ומטגנים בה קלות את פרוסות השום.

• מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות והטימין הקצוץ. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.

• מעבירים את הניוקי אל המחבת עם הרוטב, מערבבים בזהירות לספיגת הטעמים ומקפיצים יחד במשך כמה דקות.

אופן ההגשה: מקררים מעט, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה או גבינת פרמז'ן, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
הכל היה בסדר עד ששמתי את התערובת במקרר!!! במקרר זה תופס לחות ואז צריך להוסיף עוד קמח. נראה לי מיותר לייצב במקרר.מקווה שהטעם יהיה טוב@@
לאה רהב
2
אתה עיוור? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
השף
1
איזה חבילת חמאה ברוטב? של 100 גרם? של 200 גרם?
הייע
אולי גם יעניין אותך
פסטות