רכיבים
- 1/2 חבילת קנלוני
- למלית:
- 1/4 שקית תרד מופשר
- 2 שיני שום
- 100 גרם גבינה צפתית
- 100 גרם גבינת חמד / חרמון
- 1/2 גביע קוטג'
- מלח ופלפל
- לרוטב:
- 1/2 חבילה חמאה
- 1/3 כוס קמח
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול
- 1 כוס חלב
- מלח ופלפל
- 100 גרם גבינת מוצרלה
- 1/2 כוס פירורי לחם
אופן הכנת קנלוני מוקרם במילוי תרד וגבינות:
רגע לפני: אם לא ידעתם, קנלוני הם גלילי פסטה ממולאים בכל טוב, ובין המנות המפורסמות של ממציאי הפסטה, האיטלקים. הקנלוני רק נראים מסובכים, אך למעשה הם פשוטים להכנה: מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות, אפויים ברוטב עשיר.
הכנת המילוי:
• מבשלים את התרד בסיר עם מים רותחים וכפית מלח במשך 5 דקות. לאחר מכם סופגים היטב מנוזלים, וקוצצים את התרד דק. סוחטים היטב את הנוזלים.
• קוצצים דק את התרד, כותשים את השום ומעבירים לקערה.
• מפוררים את הגבינות ומוסיפים לקערה עם הקוטג'. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.
הכנת הרוטב:
• ממיסים בסיר את החמאה (כדאי לחתוך קודם לקוביות, כדי להקל על ההמסה), מוסיפים את הקמח ומערבבים יחד.
• מוסיפים לסיר את החלב והשמנת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ובוחשים ללא הפסקה למניעת גושים, עד לקבלת רוטב סמיך וחלק.
הכנת הקנלוני:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• ממלאים את הקנלוני במילוי התרד, ומסדרים אותם יפה בתבנית אחד על יד השני.
• יוצקים את הרוטב מעל הקנלוני, מגרדים את המוצרלה בעזרת פומפייה ומפזרים על הקנלוני יחד עם פירורי הלחם.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 10 דקות נוספות עד להשחמה יפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!