ראש חודש הוא זמן מצוין להכנת פיצה ביתית משובחת וטעימה. עורכת מדור אוכל ב"כיכר השבת", מורן פינטו, מגישה מתכון מיוחד לפיצה ביתית. איך מכינים? זה מאוד פשוט
מתכון לפיצה ביתית
לבצק הפיצה:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים
1 כף מלח
1 כף סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
עד 2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
בקערה שמים את הקמח
יוצרים גומה באמצע ושמים את השמרים מערבבים מעט יחד
ומוסיפים מסביב (בהר שנוצר בצדדים) את המלח והסוכר, את השמן שמים סביב.
מתחילים לשפוך את המים
ולשים טוב טוב (הלישה הכי חשובה לתפיחה ולהתפתחות הבצק)
מכסים את הבצק כדי שלא יתייבש ויהיו גושים
ונותנים לו לנוח עד שהוא מכפיל את נפחו
לרוטב:
10 כפות של רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן
1/2 כוס מים
(תבלין פיצה לא חובה)
גבינה צהובה מפוררת
אופן ההכנה:
מערבבים הכול היטב עד למרקם חלק
לאחר שהבצק תפח:
מחלקים ל-2 או 4 חלקים את הבצק.
מרדדים לעובי 1 ס"מ
מורחים את הבצק ברוטב שהכנו ומפזרים מעל גבינה מגורדת
מי שאוהב מוזמן להוסיף ירקות לפי טעמכם האישי (בצל, פטריות, תירס, עגבניות, זיתים, אננס ועוד...)
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך 25 דקות
יש לבדוק שזה אפוי גם מלמטה
בתיאבון וחודש טוב, מורן