רכיבים
- 1 כוס מים חמימים
- 1 כפית סוכר
- 2 כפיות שמרים יבשים אינסטנט
- 2 כפות שמן זית
- 3 כוסות קמח, מנופה
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מוסיפים לקערת המיקסר את המים והסוכר ומערבבים עד להמסת הסוכר. מפזרים מעל את השמרים ומניחים ל-5-7 דקות, עד לקבלת קצף. מוסיפים את שמן הזית, הקמח והמלח ולשים במהירות נמוכה עם וו הבצק, עד לאיחוד. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים כ-5 דקות או עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
2. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומשאירים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי. הופכים בעדינות ומחלקים ל-3-5 חלקים. יוצרים כדורים, מפדרים בקמח ומניחים בצד כ-20 דקות. מרדדים לצורה הרצויה ומניחים על תבניות משומנות קלות.
3. מניחים תוספות לבחירתכם ואופים בחום גבוה מאוד (240-250 מעלות), 10-12 דקות.
הבצק מייצר 3 בסיסים גדולים או 5 בינוניים, בעלי קרום דק.