רכיבים
- 400 גרם קמח לחם - מודדים אחרי הניפוי
- 7 גרם שמרים יבשים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 225 מ"ל מים חמימים
- 1 כף דבש
אופן ההכנה:
מתכון ל-2 פאי פיצה
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים והמלח.
2. בקערה בינונית, מערבבים יחד את המים, הדבש ושמן הזית ויוצקים את התערובת למרכז הקמח. מעבדים ביד עד לקבלת כדור של בצק רך אך מעט דביק וגושי ולא חלק לגמרי, ללא אזורים יבשים כלל או שאריות של קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד כף מים.
הבצק צריך להיראות כך:
3. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים אותו ביד עד לקבלת בצק חלק מאוד ולא דביק. הבצק הזה אוהב שמעבדים אותו במרץ, מה שבונה רשת גלוטן יציבה ומעניק למאפה מרקם מדהים. איך יודעים שהבצק מוכן להתפחה? נועצים בו אצבע בעדינות - אם הסימן נעלם מיד, יש להמשיך לעבד את הבצק. אם הסימן נשאר שבריר שנייה ואז הבצק חוזר למצבו המקורי - הוא מוכן להתפחה.
כמו בסרטון הבא:
4. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומניחים במקום חמים במשך 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. לאחר ההתפחה, מעבדים קצת את הבצק כדי להוציא ממנו אוויר כלוא ואז מחלקים אותו לשניים, מרדדים כל חלק לפאי עגול, מורחים מעל רוטב ותוספות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה יפה של שולי הבצק.
באילו תוספות השתמשתם לפיצה שלכם? ספרו לנו בתגובות!