רכיבים
- 500 גרם בצק עלים, מופשר במקרר וקר מאוד
- 1 ביצה גדולה
למילוי:
- 1 כף שמן זית
- 3/4 כוס בצל לבן קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות היטב
- קמצוץ שבבי פלפל צ'ילי גרוס
- 280 גרם תרד קפוא, מופשר, קצוץ היטב ואז סחוט מנוזלים
- 400 גרם ארטישוק משימורים, מסונן מנוזלים וקצוץ גס
- 1/2 5 כוסות גבינת אמנטל, מגוררת
- 1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. במחבת על אש בינונית, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל, השום ושבבי הצ'ילי. מטגנים אותם יחד במשך 3-4 דקות, עד לריכוך ושקיפות ומוציאים אותם לקערה לצינון.
2. מוסיפים לקערה את התרד והארטישוק הקצוצים, כשהם מסוננים היטב מנוזלים, ואת גבינות האמנטל והפרמזן, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
3. טורפים את הביצה עם כף מים, מרדדים קלות את בצק העלים על משטח עבודה נקי ומחלקים אותו ל-2 מלבנים. מסדרים את שניהם כך שהצד הארוך והרחב של המלבנים יהיה קרוב אליכם. מורחים את הצד הארוך הרחוק יותר של כל מלבן במעט מתערובת הביצה והמים.
4. מורחים על שני המלבנים את תערובת התרד, הארטישוק והגבינות ומגלגלים ל-2 רולדות. רצוי לעבוד עם בצק העלים כשהוא קר, אך אם הוא רך מדי, מניחים את הרולדות במקרר במשך 10-15 דקות להתייצבות.
5. פורסים את הרולדה לעיגולים בעובי שווה ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה (יתכן שתצטרכו 2 תבניות). מברישים קלות כל עיגול בביצה הטרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה. באמצע האפייה, מסובבים את התבנית. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
יש שאלות? אנחנו בתגובות