רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 450 גרם בצק פיצה קנוי
- 1/2 כוס רוטב עגבניות
- 1 כפית אורגנו
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
- ½1 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-230 מעלות. משמנים בעזרת שמן הזית את החלק התחתון והצדדים של מחבת מברזל יצוק עם קוטר של 30 ס"מ.
2. מותחים בעדינות את בצק הפיצה בידיים, עד שהוא מעט גדול יותר מחלל המחבת. מניחים את הבצק במחבת המשומנת ומאפשרים לקצוות לעלות מעט בצדדים.
3. יוצקים את רוטב העגבניות על גבי הבצק ומשתמשים בגב של כפית לפיזור אחיד. מתבלים באורגנו ובצ'ילי הגרוס.
4. מפזרים את הבצל באופן שווה על הפיצה. מכסים בגבינות המוצרלה והפרמזן. מכניסים את המחבת לתנור ואופים עד שהגבינות מזהיבות ומבעבעות והבצק משחים, 9-11 דקות.
5. מוציאים את המחבת מהתנור בזהירות. נותנים לה להתקרר 10 דקות. כדי להוציא את הפיצה מהמחבת, משתמשים במלקחיים כדי לתפוס את קצה הבצק ומחליקים את הפיצה על קרש חיתוך. פורסים ומגישים.