מנות/יחידות30
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
מצרכים
- קמח 3 כוס
- חב' אבקת אפייה 1 יחידות
- ביצים 3 יחידות
- שמן 3 כף
- סוכר 3 כף
- לבן קטן (125 ג"ר) 1 יחידות
- קוניאק/ יין לבן 1 כף
- חב' סוכר וניל 2 יחידות
מצרכים
- אבקת סוכר לפיזור 50 גרם
- ריבת חלב/ שוקולד מומס להזלפה על פי הטעם 1 יחידות
אופן ההכנה
- ערבבו את המוצרים בקערה, חממו בסיר חלבי שמן עמוק, קחו בעזרת כף חתיכת עיסה, שפכו לסיר והוא יתנפח מעצמו לסופגנייה (מצורף סרטון המחשה), כשהסופגניות מקבלות צבע חום יפה, הוציאו אותן בעזרת מזלג, פזרו מעל אבקת סוכר, ניתן להזליף לפנים הסופגנייה, בעזרת מזרק ריבת חלב מדוללת מעט או שוקולד מומס. בתאבון!
טיפ: מטרת הקוניאק/ יין היא למנוע ספיגת שומנים, האלכוהול דוחה את השמן וקיבלנו סופגניות מטוגנות וטעימות שלא סופגות שמן.