לבצק:
- 3 כוסות קמח, מנופה
- 1 כפית שמרים
- 1 כפית סוכר
- 3/4 כוס מים חמימים
- 1 כף שמן
- 1 כף מלח
למילוי:
- רוטב לפיצה <a href="http://www.kikar.co.il/344780.html">לחצו כאן למתכון</a>
- גבינה צהובה, מפוררת
לציפוי: ביצה טרופה, שומשום
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מניחים את הקמח, השמרים והסוכר, מוסיפים מים ומערבבים ומעבדים הכל יחד במשך 2 דקות. מוסיפים את השמן והמלח ולשים הכל יחד במשך 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
2. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים במשך 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מקמחים משטח עבודה נקי ומחלקים עליו את הבצק ל-8-10 חתיכות בגודל שווה. מגלגלים כל חתיכה לכדור ואז מרדדים כל כדור לעלה דק.
4. בצד אחד של כל עלה בצק, מורחים רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה מפוררת ותוספות אחרות שאוהבים.
5. אוחזים בצד השני שנותר ריק, מכסים איתו את החלק עם התוספות ומהדקים את הקצוות.
6. מסדרים את כיסוני הבצק המוכנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מגישים מיד, חם.