רכיבים
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 20 גרם שמרים יבשים
- 10 גרם אבקת אפייה "הנמל"
- 150 גרם סוכר לבן
- 3 ביצים M
- 100 גרם חמאה רכה
- 420 מ"ל חלב 1%
- 40 מ"ל וודקה
- 20 גרם מלח דק
למילוי:
- 500 גרם גבינה צהובה 28% מגוררת
- 250 גרם רוטב פיצה
- חופן זיתים ירוקים מגולענים
לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את כל רכיבי הבצק מלבד המלח ומעבדים במשך 8 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. על משטח עבודה נקי, מגלגלים את הבצק לרול ארוך ומחלקים אותו לחתיכות בגודל 80 גרם כל אחת.
4. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ואז מרדדים אותו לעיגול. מורחים רוטב פיצה, מפזרים גבינה צהובה וזיתים, מביאים את כל השוליים למרכז וסוגרים בעדינות לכדור.
5. מניחים את הכדורים כשהצד של הסגירה כלפי מטה על ריבועי נייר אפייה. מברישים או מרססים מעל שכבה דקה של שמן, מכסים ומתפיחים במשך 40-30 דקות. חשוב שהסופגניות יתפחו היטב.
6. בסיר רחב, מחממים שמן לחום של 155-160 מעלות. אוחזים בריבוע נייר האפייה ומניחים אותו בשמן החם יחד עם הסופגנייה. בעזרת מלקחיים או פינצטה, מסירים בזהירות את נייר האפייה.
בסיר רחב נחמם שמן עמוק לחום של 155-160 מעלות, נכניס את הסופגניות עם הנייר לתוך הסיר, נסיר באמצעות מלקחיים או פינצטה את הנייר ונטגן כשלוש דקות כאשר המכסה על הסיר.
7. מטגנים את הסופגניות במשך 3 דקות מכל צד, כשהסיר מכוסה - מה שמאפשר טיגון אחיד. מדי פעם בודקים את חום השמן ומגביהים או מנמיכים את האש בהתאמה. מעבירים את הסופגניות המוכנות לנייר סופג, מורחים מעל מעט רוטב פיצה, מפזרים קצת גבינה מגוררת וזיתים ומגישים מיד, חם.