כיכר השבת

במיוחד לראש חודש!

מתכון לרולדת עגל רכה ומפנקת שתמיד מצליחה!

יש משהו מנחם וטעים בריח של בשר צלוי שמתפשט בבית | רולדת העגל הזאת היא מנה מושלמת לארוחת ראש חודש חגיגית ולכל שבת | עם מרכיבים פשוטים וטכניקה קלה, תכינו מנת גורמה בקלות ובמהירות- הבשר נחתך יפה ויוצא רך במיוחד (אוכל ומתכונים, בשרי)

| כיכר השבת |
רולדת עגל טעימה ומפנקת שמתמוססת בפה
רולדת עגל טעימה ומפנקת שמתמוססת בפה (צילום: כיכר אוכל)
סועדים10
זמן הכנה315 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

מצרכים

  • בצל 2 יחידות
  • גזר 2 יחידות
  • שורש סלרי 1 יחידות
  • מלח 1 כפית
  • שום כתוש 2 כף
  • אבקת מרק בצל/ עוף 2 כף
  • קורט פלפל 1 יחידות
  • פפריקה 2 כף
  • חרדל 1 כף
  • דבש 2 כף
  • רוטב צ'ילי מתוק 1 כף
  • רוטב טריאקי 1 כף
  • שמן 0.5 כוס
  • יין לבן 0.75 כוס
  • רולדת עגל 1 יחידות
  • עלי דפנה 4 יחידות
  • פלפל אנגלי 7 יחידות

אופן ההכנה

  1. בישול הבשר חתכו את הבצל לפרוסות, אדו בסיר עם שמן, גרדו את הגזר והוסיפו לסיר, ערבבו בנפרד את הרוטב, טבלו את הבשר ברוטב מכל הכוונים, הוציאו מהרוטב וטגנו יחד עם הירקות, טגנו את הבשר היטב מכל הכוונים, הוסיפו את השורש סלרי ואת הרוטב לסיר, הוסיפו פלפל אנגלי ועלי דפנה, הוסיפו מים עד לכיסוי הבשר ובשלו למשך 5 שעות. במשך הבישול הפכו מדי פעם את הבשר.
  2. הגשת הבשר צננו את הבשר, הוציאו את הבשר מתוך הרוטב, סננו את הרוטב בעזרת מסננת, את הרוטב המסונן שמרו ושפכו על הבשר בעת ההגשה. ניתן לאחסן את הבשר עם הרוטב או בנפרד- בעת ההגשה אחדו את הרוטב עם הבשר וחממו יחד. בתאבון!
הבשר לאחר צינון (צילום: כיכר השבת)
תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בשר