כיכר השבת

בכל כדור הפתעה!

מומלץ: מתכון עשיר ופיקנטי לקובה דלעת 

נמאס לכם לבשל לארוחת צהריים עוף ותפוחי אדמה?- אז הנה! מצאנו לכם ארוחה עשירה ומגוונת. מנה עשירה בטעמה ובמראה הייחודי שלה- מנה שתכלול את כל אבות המזון • כל כדור עם הפתעה טעימה בפנים- מוזמנים להתנסות! (אוכל ומתכונים).

| 4 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

קובה דלעת פיקנטית (צילום: אוראל בראל)

מצרכים

לציפוי:

3 כוסות סולת

1 וחצי כוס מים

חצי כוס שמן

כפית מלח

למילוי:

500 גרם בשר טחון

צרור כוסברה קצוץ דק דק

בצל קטן קצוץ דק דק

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

למרק:

1 בצל גדול קצוץ

500 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות

3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים

2 כפות רסק עגבניות איכותי (100% עגבניות)

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

כף פפריקה מרוקאית

2 כפות אבקת מרק עוף

1/2 כפית פלפל שחור

2 לימון, סחוט היטב

2 כפות שמן

אופן ההכנה

ערבבו יחד את המצרכים של הציפוי והמתינו 10 דקות.

ערבבו את הבשר הטחון יחד עם הבצל הכוסברה והתבלינים.

גלגלו לקציצות קטנות

עם ידים רטובות סדרו את הבצק על כף היד, הניחו במרכז קציצה ועטפו בבצק.

בסיר גדול ורחב, חממו את השמן על אש בינונית וטגנו את הבצל עד להשחמה.

תבלו בפלפל שחור, כורכום, פפריקה, סוכר ומלח, ערבבו כמה שניות ואז הוסיפו את רסק העגבניות וערבבו.

הוסיפו את הסלרי, צרבו אותו קלות עם התבלינים והבצל תוך כדי ערבוב ואז הוסיפו את קוביות הדלעת, ערבבו וצקו כליטר מים רותחים, עד שהדלעת מכוסה.

בשלו במשך שעה בסיר מכוסה עד שהדלעת רכה והוסיפו את הקובות.

כסו את הסיר ובשלו על אש נמוכה במשך 10 דקות. סחטו פנימה את הלימון, ערבבו וכשהכל מבעבע, כבו את האש.

מגישים מיד, חם. אפשר להגיש לצד אורז לבן.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
איך בוררים סולת?
.....
עם העיניים
אבי
2
כול כך אוהבת את השף בראל!!
מ-ניו ג׳רזי ארה״ב
1
איפה הנענע שכחת???
נשוי לעיראקית
אולי גם יעניין אותך
בשר