כיכר השבת

בכל כדור הפתעה!

מומלץ: מתכון עשיר ופיקנטי לקובה דלעת 

נמאס לכם לבשל לארוחת צהריים עוף ותפוחי אדמה?- אז הנה! מצאנו לכם ארוחה עשירה ומגוונת. מנה עשירה בטעמה ובמראה הייחודי שלה- מנה שתכלול את כל אבות המזון • כל כדור עם הפתעה טעימה בפנים- מוזמנים להתנסות! (אוכל ומתכונים).

3
אוראל בראל | כיכר השבת | י"ב בסיון | 18.06.24

This browser does not support the video element.

קובה דלעת פיקנטית (צילום: אוראל בראל)

מצרכים

לציפוי:

3 כוסות סולת

1 וחצי כוס מים

חצי כוס שמן

כפית מלח

למילוי:

500 גרם בשר טחון

צרור כוסברה קצוץ דק דק

בצל קטן קצוץ דק דק

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

למרק:

1 בצל גדול קצוץ

500 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות

3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים

2 כפות רסק עגבניות איכותי (100% עגבניות)

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

כף פפריקה מרוקאית

2 כפות אבקת מרק עוף

1/2 כפית פלפל שחור

2 לימון, סחוט היטב

2 כפות שמן

אופן ההכנה

ערבבו יחד את המצרכים של הציפוי והמתינו 10 דקות.

ערבבו את הבשר הטחון יחד עם הבצל הכוסברה והתבלינים.

גלגלו לקציצות קטנות

עם ידים רטובות סדרו את הבצק על כף היד, הניחו במרכז קציצה ועטפו בבצק.

בסיר גדול ורחב, חממו את השמן על אש בינונית וטגנו את הבצל עד להשחמה.

תבלו בפלפל שחור, כורכום, פפריקה, סוכר ומלח, ערבבו כמה שניות ואז הוסיפו את רסק העגבניות וערבבו.

הוסיפו את הסלרי, צרבו אותו קלות עם התבלינים והבצל תוך כדי ערבוב ואז הוסיפו את קוביות הדלעת, ערבבו וצקו כליטר מים רותחים, עד שהדלעת מכוסה.

בשלו במשך שעה בסיר מכוסה עד שהדלעת רכה והוסיפו את הקובות.

כסו את הסיר ובשלו על אש נמוכה במשך 10 דקות. סחטו פנימה את הלימון, ערבבו וכשהכל מבעבע, כבו את האש.

מגישים מיד, חם. אפשר להגיש לצד אורז לבן.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
איך בוררים סולת?
.....18.06.24
2
כול כך אוהבת את השף בראל!!
מ-ניו ג׳רזי ארה״ב21.06.24
1
איפה הנענע שכחת???
נשוי לעיראקית25.06.24
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מקור הברכה - "בקוראי שמו"

כולל בהנהגת הגאון הרב יהודה צדק, שומר על קדושת ציון שמואל הנביא

כיכר בשיתוף קול שמואל | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תנופה בפרנסה

גם בגיל 30 זה אפשרי: מכינה מקוצרת לקראת תואר ופרנסה

כיכר בשיתוף המכללה האקדמאית אשקלון | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בהשתתפות קופ"ח

זה לא גזירת גורל לסבול כאבי רגליים! התייעצו עם המומחים!

כיכר בשיתוף א. א אורטופדיה | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכל המשפחה

כדאי לדעת: התזונה המומלצת לפני חתונה

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם