כיכר השבת

פיקניק בסטייל: קציצות בשר וטחינה בפיתה

לפנק לפנק: יוצאים לפיקניק? הנה המנה שתהפוך אותו לחגיגה אמיתית: מתכון לקציצות בשר עשויות היטב וטחינה ביתית עסיסית שדוחפים בפיתה ומגישים עם סלט עגבניות מתובל בפיקנטיות (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
קציצות בשר וטחינה עסיסית בפיתה. לפנק לפנק
קציצות בשר וטחינה עסיסית בפיתה. לפנק לפנק (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר בקר עם שומן
  • 200 גרם בשר כבש טחון
  • 2 בצל לבן
  • 10 שיני שום
  • 2 ביצים
  • עד 1/2 כוס פירורי לחם (לייצוב העיסה)
  • 1 כף בהרט
  • 1/2 כף כמון טחון
  • 1 כף שטוחה מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • לטחינה:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 3/4 כוס מים קרים
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 לימון סחוט היטב
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן הכנת קציצות בשר וטחינה ביתית:

רגע לפני: יוצאים לפיקניק? הנה המנה שתהפוך אותו לחגיגה אמיתית: מתכון לקציצות בשר עשויות היטב וטחינה ביתית עסיסית שדוחפים בפיתה ומגישים עם סלט עגבניות מתובל בפיקנטיות.

הכנת הטחינה:
• מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי הטחינה, עד לקבלת ממרח אחיד. שומרים במקרר ופונים להכנת הקציצות.

הכנת הקציצות:
• קוצצים דק את הבצל, ומטגנים עם מעט שמן עד להזהבה. מסירים מהאש.

• כותשים את השום ומעבדים בקערה יחד עם הבשרים, הבצל המטוגן, הביצים, התבלינים ופירורי הלחם - עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך שעה. מוציאים, ולשים שוב את העיסה.

• יוצרים קציצות בגודל שווה, משמנים פלנצ'ה או מחבת פסים, מחממים היטב ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג.

• במקביל, מכינים את הסלט: קוצצים 5 עגבניות מוצקות, 1 בצל סגול, 4 שיני שום ופלפל חריף אחד (מסירים את הגרעינים), מתבלים מעט שמן זית, מלח ולימון סחוט ומערבבים היטב.

אופן ההגשה: בכל חצי פיתה מכניסים 2 קציצות, מזלפים מעל טחינה בנדיבות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד סלט העגבניות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
של הגריל , כדאי לשים מעט מים בתבנית מתחת , זה שומר על העסיסיות של הבשר , בתאבון
יעל
1
לא חייבים לדחוף סוכר לסלט טחינה , זה ייצא משובח גם בלי ,ואת הקציצות אפשר לעשות בגריל , על רשת המתכת , זה בשר מספיק שמן ,ייצא מצוין , אוכל יכול לצאת טוב בלי טיגון וסוכר , בתאבון
יעל
בשר