רכיבים
- 1 חבילת ספגטי
- 500 גרם בשר טחון
- 2 כפות פטרוזיליה יבשה
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 ביצה
- 1/2 כף כמון
- 1/4 כף פלפל שחור
- 3 כפות שמן
- 1/2 כוס פירורי לחם
- לרוטב:
- 6 עגבניות בשלות
- 4 כפות גדושות רסק עגבניות
- 6 שיני שום
- קמצוץ כמון
- מלח ופלפל שחור
- 2 כוסות מים
- 3 כפות שמן
אופן הכנת ספגטי וקציצות בשר:
רגע לפני: כל ההכנה לוקחת פחות משעה, ויש לכם ארוחה מושלמת לכל המשפחה שאף אחד לא יצליח לסרב לה: מתכון לספגטי עם קציצות בשר ברוטב עגבניות עסיסי נהדר.
• מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומניחים הצד.
• מניחים בקערה גדולה את הבשר הטחון, פירורי הלחם, הפטרוזיליה הקצוצה, הביצה, 3 כפות שמן, ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. לשים היטב במשך 8 דקות ומניחים בצד, לספיגת טעמים.
• הכנת הרוטב: כותשים את שיני השום ומגרדים את העגבניות. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בזהירות את השום, וכשעולה מעט ריח, מוסיפים מיד את העגבניות המגורדות ורסק העגבניות.
• מתבלים את הרוטב, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.
• יוצרים כדורים בגודל שווה מעיסת הבשר ומורידים לסיר עם הרוטב. מבשלים יחד במשך במשך 25 דקות בסיר מכוסה.
• מניחים מהספגטי המבושל בצלחת, ועליו מספר כדורי בשר ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!