כיכר השבת

מה אוכלים היום?

צהריים קליל: סטייק מוקפץ בטריאקי

ארוחת הצהריים המושלמת: מתכון לסטייק מוקפץ עם שעועית ירוקה ברוטב טריאקי. כל ההתעסקות לוקחת פחות משעה ויש לכם מנה נהדרת וטעימה עם לוק מושקע (מתכונים, אוכל)

|
ארוחת צהריים נהדרת. רצועות סטייק ושעועית ירוקה בטריאקי
ארוחת צהריים נהדרת. רצועות סטייק ושעועית ירוקה בטריאקי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם סטייק בקר (עדיף מסוג סינטה מיושנת)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות ברנדי
  • 1/2 שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה
  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום
  • 1/4 כפית שורש זנגביל קצוץ
  • 1/4 כוס רוטב טריאקי
  • 1/2 כפית שמן צ'ילי (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור
  • שומשום לפיזור

אופן הכנת סטייק מוקפץ עם שעועית ירוקה ברוטב:

רגע לפני: ארוחת הצהריים המושלמת: מתכון לסטייק מוקפץ עם שעועית ירוקה ברוטב טריאקי. כל ההתעסקות לוקחת פחות משעה ויש לכם מנה נהדרת וטעימה עם לוק מושקע.

• חותכים לרצועות את נתח הסטייק, מעבירים לקערה ומשרים יחד עם הקורנפלור והברנדי למשך שעה.

• מרתיחים את השעועית הירוקה בסיר מלא מים, הרתחה קלה בלבד למשך 5 דקות ומסננים היטב מנוזלים.

• כותשים את השום, מחממים את השמן בווק (אפשר גם מחבת רגילה) ומטגנים בו קלות את השום והזנגביל הקצוץ.

• מוסיפים את רצועות הסטייק לווק, ומקפיצים במשך 3 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהבשר משנה את צבעו.

• מוסיפים את השעועית הירוקה, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם ויוצקים מעל את רוטב הטריאקי. לאחר 2-3 דקות, הבשר כבר מוכן.

• מסדרים על צלחת הגשה, מפזרים מעל שומשום ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בשר