כיכר השבת

"שיסתלקו אויבנו"

מתכון מנצח לקציצות סילקא טעימות לראש השנה

ראש השנה מתקרב- קדימה תתחילו להתארגן והיום אנו מפתיעים עם מתכון מנצח לקציצות סילקא- מסימני ראש השנה- הקציצות יוצאות טעימות ופריכות ומשמשות גם כתוספת טעימה לבשר או העוף- בתאבון (אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
מתכון מנצח לקציצות סילקא טעימות לראש השנה
מתכון מנצח לקציצות סילקא טעימות לראש השנה (צילום: באדיבות המצלם)

This browser does not support the video element.

מתכון מנצח לקציצות סילקא טעימות לראש השנה (צילום: באדיבות המצלם)

רכיבים:

4 חב' עלי סלק
2 בצל גדול
4 ביצים
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות גדושות קמח מצה

הוראות הכנה

  1. טפלו בעלי הסלק: הפרידו את העלים מהגבעולים.
  2. בשלו את הגבעולים בסיר עם מעט מים, עד לריכוך. סננו את המים, טחנו במעבד מזון וסננו שוב היטב מהמים.
  3. קצצו את העלים וטגנו אותם עם 2 כפות שמן במשך 2 דקות בלבד. הניחו במסננת עד שיצאו כל הנוזלים.
  4. (מומלץ לעשות את הפעולות הללו כמה שעות לפני הטיגון, כדי שהנוזלים יסוננו בקפדנות).
  5. קצצו בצל וטגנו עד שהבצל נהיה שקוף. סננו את הנוזלים היטב.
  6. אחדו את הגבעולים, העלים והבצל והוסיפו את שאר המרכיבים. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. במקרה שהעיסה יוצאת נוזלית מדי, ניתן להוסיף עוד קמח מצה.
  8. טגנו את הקציצות במחבת או אפו (לשומרי משקל).
  9. לגרסה האפויה: רפדו תבנית בנייר אפייה, רססו את הנייר בשמן, הניחו קציצות על הנייר אפייה, רססו מעליהם שמן ואפו עד לקבלת גוון שחום.

בתאבון ושיסתלקו אויבינו!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
אנ י מוסיםה בשר טחון ,שמטגנת לפני ,ומוסיפה לעיסה של הסילקא,פלוס לוף מבושל מעוך ,ותבלין לבשר,מעדן
יוכי
3
כמה קציצות יוצא מזה?
מרים
2
כמה עבודההה מה נסגר?
סילקה

הצגת כל התגובות

1
ממש טעים!!!
יהודית
אולי גם יעניין אותך
ראשונות ותוספות