מטבוחה כשרה לפסח (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ק"ג עגבניות, מגורדות
- 5-6 שיני שום, קצוצות דק
- 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 3-4 כפות שמן
- 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית בשמן
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול ועמוק, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את הפפריקה והפלפל החריף ומטגנים במשך 30 שניות לפתיחת טעמים.
2. מוסיפים את העגבניות המגורדות, שיני השום, הסוכר והמלח ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות, עד שהמטבוחה מצטמצמת ומסמיכה. מדי פעם מערבבים, שהעגבניות לא ידבקו לתחתית הסיר.
מגישים כסלט פתיחה בחג ובשבת, כמטבל צד או כבסיס לשלל תבשילים במהלך החג.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!