רכיבים
- 10 מצות מרובעות
- 2 ביצים
- 1 שן שום, כתושה
- 1/2 כפית מלח
למילוי:
- 4 כפות שמן
- 3 בצלים, קצוצים
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 3 שיני שום, קצוצות
- חופן גפרורי שקדים קלויים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון הבורקסים
אופן ההכנה:
1. מרטיבים כל מצה תחת ברז מים זורמים ואז עוטפים כל אחת במגבת מטבח נקייה, לספיגת הנוזלים תוך שמירה על הלחות. אפשר להשתמש גם בנייר סופג עבה.
2. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי שמפוררים את הבשר, עד שהוא מחליף את צבעו ואינו ורוד יותר. מוסיפים את הפטרוזיליה, השקדים הקלויים, הפפריקה, הכמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים, מטגנים 7 דקות נוספות ומכבים את האש.
3. כשהמצות יחסית יבשות, אך עדיין לחות, גמישות ונוחות לעבודה, מחלקים כל אחת מהן ל-4 ריבועים שווים.
4. מניחים במרכז כל ריבוע כף ממלית הבשר.
5. בקערה קטנה, טורפים את הביצים עם השום הכתוש ו-1/2 כפית מלח. מורחים מתערובת הביצים בקצה של כל ריבוע מצה, מקפלים למשולש ומהדקים את הקצוות.
6. במחבת גדולה, מחממים שמן לטיגון בגובה של כ-2 ס"מ. כשהשמן חם, מטגנים את המשולשים עד להזהבה טובה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד, חם, לצד מטבלים וסלטים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!