פריטטה עם תפוחי אדמה וירקות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 5 כפות שמן
- 1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות
- 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- חבילת עלי תרד, קצוצים
- 1 גמבה אדומה או צהובה, פרוסה לרצועות
- 6 שיני שום, פרוסות
- 5 פרוסות חציל מטוגן או פטריות טריות, פרוסות
- מלח ופלפל שחור
- 7 ביצים, טרופות
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
2. מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה ומטגנים אותם עד להזהבה.
3. מוסיפים את רצועות הגמבה, התרד והשום, מערבבים ואז מוסיפים את החציל או הפטריות, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ויוצקים את הביצים הטרופות על הכל.
4. מתבלים שוב במלח ופלפל שחור, מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות. מגישים חם.