רכיבים
- 4 ביצים
- 1/2 כוס סודה
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כוס קמח מצה
אופן הכנת קניידלך:
מתכון לכ-28 כדורי קניידלך
צפו באופן ההכנה שלב אחר שלב:
1. בקערת ערבוב בינונית, טורפים את הביצים במשך 30-60 שניות.
2. מוסיפים לקערה את הסודה והשמן וטורפים במשך 15-30 שניות נוספות.
3. מוסיפים לקערה את קמח המצה ומערבבים יחד. מכסים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות או עד שהתערובת הופכת למוצקה.
4. בסיר בינוני, מביאים לרתיחה 3 ליטר מים מומלחים היטב, ולאחר שהם מבעבעים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה.
5. בידיים רטובות או משומנות היטב, יוצרים בעדינות מהעיסה כ-28 כדורים שווים ומגלגלים לכדור עגול יפה.
6. בזהירות, מורידים למים את הכדורים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-40 דקות.
7. מחלקים את כדורי הקניידלך המוכנים בין קעריות אישיות, יוצקים מעל מרק צח מוכן ומגישים.