זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 2 ק"ג שוק טלה שלם
- 1 ענף רוזמרין טרי
- 10 שיני שום שלמות, קלופות
- 5 כפות דבש
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 5 שיני שום, כתושות
- 6 כפות שמן זית
- 2 כוסות יין לבן
אופן ההכנה:
1. מניחים את נתח הטלה שלם בתבנית.
2. בקערה, מערבבים את הדבש, שמן הזית, הפפריקה, השום הכתוש, מלח ופלפל שחור ומורחים את התערובת על המרינדה.
3. מפזרים סביב הנתח את שיני השום, מניחים מעל את ענף הרוזמרין ויוצקים סביב את היין.
4. מכסים את התבנית בנייר אפייה וב-2 שכבות נייר כסף ומהדקים היטב את השוליים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד שעה ורבע.