זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי
לרוטב:
- 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
- 1 כפית תבלין טוסקנה
- 1 כף פלפל אדום גרוס
- 1 כפית תבלין גריל
- 4 כפות רוטב צ'ילי
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות סילאן
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות מים
- מלח ופלפל שחור גרוס
לפרגיות:
- 2 ק"ג פרגיות
- 300 גרם בשר טחון
- 1 בצל טרי, קצוץ דק
- 1 בצל קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית פפריקה
- מלח
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
2. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי.
3. עובדים על כל פרגית בנפרד: פותחים את הפרגית (אם הן עבות מדי, מניחים אותן בין 2 ניירות אפייה ומשטחים בעזרת מערוך או פטיש שניצלים), מניחים מהבשר בקצה העליון של כל פרגית ומגלגלים לרולדה.
4. מסדרים את הפרגיות הממולאות בתבנית כשהפתח של הרולדה כלפי מטה ויוצקים מעליהן את הרוטב.
5. מכסים את התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 30 דקות. מסירים את הכיסוי מהתבנית ואופים 10 דקות נוספות.
אושרית אברג'יל היא בלוגרית אוכל, כותבת מתכונים וצלמת.