רכיבים
- 2.5 ק"ג צלי כתף (נתח מס' 5), שלם
- 3 עלי דפנה
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 15 בצלצלי שאלוט, מקולפים
- 3 סלסילות פטריות, פרוסות
- 2 כוסות יין אדום
- מלח ופלפל שחור
- 2 כוסות מים
- 200 גרם ערמונים קלופים
- 3 כפות סילאן
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, מניחים את נתח הבשר בשלמותו, מכסים במים ומוסיפים את עלי הדפנה. מבשלים במשך שעתיים על אש בינונית-נמוכה, עד שהנתח רך וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות. מכבים את האש, ממתינים שהנתח יצטנן מעט ואז מניחים אותו בכלי סגור במקרר במשך שעה.
2. מוציאים את הנתח מהמקרר, מניחים על קרש חיתוך וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
3. בסיר רחב, מחממים את השמן ומטגנים את השאלוט בשלמותם עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, יוצקים פנימה את היין, מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים 2 כוסות מים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
4. כשהרוטב מבעבע, מסדרים את פרוסות הבשר בסיר, מכסים ומבשלים במשך שעה.
5. מוסיפים לסיר את הערמונים והסילאן ומבשלים 30 דקות נוספות.