רכיבים
- 1.5 ק"ג צלי כתף (מס' 5)
- מעט שמן
לתבשיל:
- 4 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות דקות
- 1 סלסילת פטריות פורטבלו קטנות
- 1 כוס יין אדום יבש
- 1 כפית כורכום
- 3-4 עלי דפנה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים מעט שמן בסיר עמוק וגדול, ומטגנים את הנתח בשלמותו מכל הצדדים עד לצריבה יפה.
2. יוצקים מעל מים עד לכיסוי מלא של הבשר ומרתיחים במשך שעתיים. מצננים, מוציאים את הנתח מהסיר ופורסים אותו לפרוסות.
בונוס: את המים מסננים - ויש לכם ציר בשר. בחלקו נשתמש במתכון, ואת מה שנשאר ניתן לשמור בהקפאה עד לשימוש.
3. מטגנים את הבצל ללא מים עד להזהבה: מוסיפים מעט מים וממשיכים באידוי עד שהנוזלים מצטמצמים, שוב מוסיפים מים ושוב מאדים עד שהבצל בצבע זהוב. מוסיפים שמן וממשיכים בטיגון עוד כ-5 דקות.
4. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו משני הצדדים. מוסיפים יין ואת ציר הבשר ששמרנו ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש גבוהה 10 דקות, מוסיפים את התבלינים, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-3 שעות.
5. מוסיפים את הפטריות, מערבבים אותן ברוטב ומבשלים עוד 30 דקות - 10 דקות בסיר מכוסה ו-20 דקות ללא מכסה.
אושרית אברג'יל היא בלוגרית אוכל, כותבת מתכונים וצלמת.