רכיבים
- 1 ק"ג פלאנק סטייק (נתח מס' 17), באיכות טובה
- מלח ופלפל שחור
- 1 כף שמן צמחי
לרוטב צ'ימיצ'ורי:
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 פלפל חלפיניו, חצוי לאורך ופרוס דק (אפשר להסיר את הזרעים כדי להפחית חריפות)
- 1/2 1 כוסות שמן זית
- גרידת קליפה ומיץ מ-2 לימונים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל רכיבי רוטב הצ'ימיצ'ורי.
2. מניחים את נתח הבשר בשקית עם סגירת זיפלוק או בכלי אטום, מוסיפים 1/3 כוס רוטב צ'ימיצ'ורי, אוטמים היטב את השקית ומעסים מבחוץ את הרוטב לתוך הבשר. אם משתמשים בכלי אטום, מעסים בידיים את הרוטב לתוך הבשר ואוטמים את הכלי. מעבירים למקרר למשך שעה לפחות עד לילה שלם (8 שעות).
3. לאחר ההשרייה, מוציאים את הבשר מהמקרר, מניחים אותו בתבנית, ממתינים 30 דקות ואז, בעזרת נייר סופג, מייבשים את הבשר בטפיחות עדינות.
4. מתבלים את הבשר בנדיבות במלח ופלפל שחור משני הצדדים (השתמשו במלקחיים כדי להפוך את הבשר).
5. במחבת גדולה, מחממים כף שמן צמחי או מברישים מחבת פסים בשמן. כשהמחבת חמה, מוסיפים את הבשר וצולים במשך 3-4 דקות. הופכים את הבשר וצולים 3-4 דקות נוספות. מדיום-רר היא מידת העשייה המומלצת לנתח הזה.
6. לאחר הצלייה, מוציאים את הנתח לקרש חיתוך, ממתינים 10 דקות ואז פורסים אותו לרצועות אלכסוניות, כנגד כיוון הסיבים, ומגישים מיד עם רוטב הצ'ימיצ'ורי הנותר מעל והמון צ'יפס חם בצד.