כיכר השבת

מתכון לשבת פרה: בשר בקר ביין אדום

בשר בקר היא המנה האיכותית ביותר שתוכלו לעלות על שולחן השבת שלכם. המתכון הבא, יסייע לכם לעשות זאת על הצד הטוב ביותר (מתכונים לשבת, אוכל)

| 8 | כיכר השבת |
מתכון לשבת פרה: בשר בקר ביין אדום
(אלי אביב)

בשר בקר היא המנה האיכותית ביותר שתוכלו לעלות על שולחן השבת שלכם. המתכון הבא, יסייע לכם לעשות על הצד הטוב ביותר.

החומרים לשמונה מנות:

קילו וחצי חזה בקר או עגל

כף פפריקה מתוקה

חצי כפית בזיליקום לבחירה

כפית מלח

פפריקה חריפה (לפי הטעם)

שלושה בצלים בינוניים פרוסים לעיגולים

שתי שיני שום חצויים

כוס וחצי קטשופ

כוס וחצי יין יבש אדום

כוס וחצי מים

אופן ההכנה:

לחמם את התנור ל-165 מעלות,

לשטוף היטב את הבשר ולהניח בתבנית אפייה

לבזוק על הבשר את התבלינים. לפזר מעל את הבצל והשום

לערבב בנפרד את הקטשופ, היין והמים.

לשפוך את התמהיל על הבשר,

לכסות את התבנית בנייר כסף.

לאפות שלוש שעות בתנור.

בתאבון!

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
עדכן אותי איך יצא אל תשכח לבדוק איך הפלטה שלך כמה היא חמה לפי זה צריך לדעת את כמות המים וכו שבת שלום ובהצלחה
7
אוהבים אוכל מתובל חריף או מתוק, [אשכנזי או ספרדי] ואל תכתבו בהכללה כיוון שלאוכל מתוק צריך להוסיף סוכר ודבש וכדו' ולחריף להיפך . מה שברור זה שלשים בשר לחמין עם שומן מוסיף לכל סוג של חמין ותמיד עדיף טרי. וכל השאר כמו תפוחי אדמה, [לא בטטה לספרדים] שעועית או חיטה יכול להיות טעים לכל אחד וכדאי פשוט ל
6
אם לא אמרתם לכבוד שבת קודש לעולם לא יצא לכם חמין טעים, זה הסוד של החמין

הצגת כל התגובות

5
איזה נתח בשר? נייח או נייד? איפה שם או מס' החלק?! מה עם סגירת הבשר בחום לפני הבישול או הצלייה? הכותב רחוק מלהיות איש מקצוע בתחום הקולינרי!
4
לטגן שני בצל עם שמן, להוסיף באמצע הטיגון כף דבש, כרכום, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. לאחר כמה דק' טיגון, יש להנמיך את האש, להוסיף בטטה ותפו"א, עכשיו להוסיף שלוש כפות קטשופ, ומים. אפשר להוסיף זיפזופ קל שוב של התבלינים מלח כרכום פלפל שחור ופפריקה מתוקה. ושעה וחצי של בישול על אש בינונית בחצי
3
למספר אחד כלל ראשון בחמין הוא בשר עגל טרי ועצם למעשה כל החמין תלוי בבשר עוף או בשר קפוא לא נותנים את הטעם המיוחל ועכשיו למתכון כמו שנוהגים הטוניסאים לפני כל תבשיל תחילה מטגנים בצל אחד ועגבניה לתת לבצל השחמה עד הסוף ולעגבניה שתתמוסס טוב עם הבצל להוסיף חצי כף פפריקה מתוקה קצת פלפל שחור מלח להוסיף קצת
2
לא מצליחים לעשות חמין כמו שצריך, מה הסוד של החמין שמלקקים אחריו את האצבעות? כעיקרון אנחנו עושים את החמין ככה: מטגנים בצל קצוץ בשמן, אח"כ מוסיפים מים- חומוס, שעועית, תפו"א, פפריקה מתוקה, אבקת מרק, מלח, סוכר, (בשר- או עוף) ולפעמים פלפל שחור, וזהו, מה אנחנו לא עושים טוב בעצם? מה פספסנו? אולי האופן ש
1
ננסה בשבת הבאה בעז"ה.
עיקריות