כיכר השבת

סוכות חגיגי עם השפית

מתכון למוסקה חגיגית מנצחת עם בשר וחצילים

שכבות של חצילים, בשר טחון ורוטב עגבניות משובח עם עשבי תיבול. פשוט מסדרים הכל בתבנית ומשגרים לתנור - ויש לכם תוספת נהדרת לעיקרית בחג (מתכונים לחג, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר טחוון
  • 1 חציל גדול, פרוס לאורך
  • מלח ופלפל לבן
  • קמצוץ קינמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • חופן צימוקים בהירים
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות מים
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • שמן למריחה

אופן הכנת מוסקה של בשר וחצילים:

1. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, ומטגנים את הבשר. מתבלים במלח, פלפל לבן, קינמון ואגוז מוסקט, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים בכף עץ. מטגנים במשך 2 דקות נוספות ומסירים מהאש.

2. מורחים בשמן בנדיבות תבנית פיירקס חסינת אש, ומסדרים בתבנית את פרוסות החצילים.

3. מוסיפים את הפטרוזיליה לבשר, מערבבים, ומניחים את תערובת הבשר בשכבה אחת על פרוסות החצילים.

4. בכלי קטן, מערבבים את רסק העגבניות עם 1/2 כוס מים, מעט שמן, מלח ופלפל לבן, ויוצקים על הבשר והחצילים.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 35-40 דקות.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
האם לא כדאי לשים שיכבה נוספת של פרוסות חצילים מעל הבשר ורק אח"כ רסק עגבניות? מקווה שמורן תענה תשובה תודה מראש. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
3
ארוחה בקטנה ומושלמת. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
2
אני וחברותי תמיד מחכות לראות מה תביאי הפעם? תמיד דברים ישימים עם חומרים שלכולנו יש בבית, יישר כוחך, את מצילה משפחות...

הצגת כל התגובות

1
לאחר הנחת הבשר על החציל מגלגלים את החציל לצורה עגולה ותוקעים קיסם למניעת שבירת המוסקה ואז מכניסים לתנור (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עיקריות