רכיבים
- 500 גרם בשר טחוון
- 1 חציל גדול, פרוס לאורך
- מלח ופלפל לבן
- קמצוץ קינמון
- קמצוץ אגוז מוסקט
- חופן צימוקים בהירים
- 3 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות מים
- צרור פטרוזיליה, קצוצה
- שמן למריחה
אופן הכנת מוסקה של בשר וחצילים:
1. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, ומטגנים את הבשר. מתבלים במלח, פלפל לבן, קינמון ואגוז מוסקט, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים בכף עץ. מטגנים במשך 2 דקות נוספות ומסירים מהאש.
2. מורחים בשמן בנדיבות תבנית פיירקס חסינת אש, ומסדרים בתבנית את פרוסות החצילים.
3. מוסיפים את הפטרוזיליה לבשר, מערבבים, ומניחים את תערובת הבשר בשכבה אחת על פרוסות החצילים.
4. בכלי קטן, מערבבים את רסק העגבניות עם 1/2 כוס מים, מעט שמן, מלח ופלפל לבן, ויוצקים על הבשר והחצילים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 35-40 דקות.
הצגת כל התגובות