רכיבים
- 6 פרגיות נקיות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 4 גזרים גדולים
- 1 ראש כרוב לבן לא גדול
- 6 שיני שום כתושות
- 6 טיפות שמן שומשום
- 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
- 3 כפות רוטב סויה מתוקה
- 2 כפות רוטב סויה מלוחה
- 3 כפות דבש
- לקישוט: שומשום שחור/ לבן, תלתלי בצל ירוק
אופן הכנת פרגיות על מצע לבן-כתום:
רגע לפני: ככה אנחנו אוהבים את העיקרית לשבת: טעימה, עסיסית וכל כך קלה להכנה. מתכון לפרגיות על מצע סלט כרוב וגזר ברוטב סויה. מכינים בנפרד ומאחדים סמוך להגשה.
• מניחים את הפרגיות בקערה, מצפים היטב בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
• מחממים פלנצ'ה היטב, וצולים את הפרגיות במשך 2-3 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה.
• בעזרת פומפייה או מג'ימיקס, מגרדים דק את הגזר ומעבירים לקערה.
• חותכים לרצועות דקות ככל האפשר את הכרוב, ומוסיפים לקערת הגזר.
• מתבלים את הכרוב והגזר ברטבי הסויה, השום הכתוש, ג'ינג'ר ודבש, ומערבבים היטב.
• רגע האיחוד: סמוך להגשה, מניחים בצלחת אישית מספר כפות מסלט הכרוב והגזר, מעל מניחים פרגית או שתיים כשהן חמות ונוטפות, ועליהן מפזרים שומשום שחור'לבן ותלתלי בצל ירוק.
אגב, אם אין לכם פרגיות - עדיין יש לכם סלט נהדר לשבת בסגנון אסייתי.