כיכר השבת

לכבוד שבת

מיוחד לשבת: מתכון לחזה עוף ברוטב יין ודובדבנים

שדרוג מפתיע ויפהפה שהופך את חזה העוף למנת גורמה מיוחדת: מתכון להכנת חזה עוף ברוטב יין ודובדבנים מבושם וחגיגי שמעניק לעוף ארומה מתוקה-חמצמצה (מתכונים, אוכל)

| 1 |
חזה עוף במשרה יין ודובדבנים
חזה עוף במשרה יין ודובדבנים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה26 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 נתחי חזה עוף שלם (עם העצם) מופשרים
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1 כוס מרק עוף צח
  • 200 גרם דובדבנים מגולענים
  • קורט מרווה
  • מלח ופלפל
  • שמן זית לטיגון

אופן הכנת חזה עוף ברוטב יין ודובדבנים:

רגע לפני: שדרוג מפתיע ויפהפה שהופך את חזה העוף למנת גורמה מיוחדת: מתכון להכנת חזה עוף ברוטב יין ודובדבנים מבושם וחגיגי שמעניק לעוף ארומה מתוקה-חמצמצה.

• מחממים בסיר על אש בינונית את כוס היין, כוס מרק העוף והדובדבנים. מתבלים במרווה, מלח ופלפל לפי הטעם.

• מגביהים את האש ומביאים לרתיחה. מצמצמים את הרוטב עד שנשארת מחצית מכמות הנוזלים.

• מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בה את נתחי חזה העוף. תוך כדי הטיגון, מתבלים במלח ופלפל.

• לפני שנתחי החזה הופכים לשחומים, שופכים חלק מהרוטב למחבת ומבשלים יחד במשך 5 דקות.

אופן ההגשה: מניחים את נתחי העוף בכלי הגשה או צלחת אישית, ומוזגים מעל מהרוטב החם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
האם אפשר להשתמש בדובדבנים חמוצים בסירופ??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עיקריות